Zilver én promotie voor de U16 Cats

De U16 Cats van coach Jan Callewaert wonnen de zilveren medaille op het Europees Kampioenschap in Skopje, Macedonië. Die tweede plaats levert hen meteen ook promotie op naar de A-divisie volgend jaar. Maxuella Lisowa-Mbaka werd verkozen tot MVP van het tornooi. 

Ondanks een schitterende come-back in het derde en vierde kwart, strandde onze jongste nationale damesploeg op 1 punt van de gouden medaille. Het werd 74-73 in het voordeel van Denemarken. Lisowa-Mbaka werd topscorer in de partij met 22 punten, 11 rebounds en 4 assists en werd verkozen tot MVP van het tornooi. Ook Sam Van Buggenhout haalde de All Star 5 van het tornooi als topscorer met 20.4 punten per wedstrijd.

Doelstelling behaald: promotie

De jonge Cats hadden op het Europees Kampioenschap weinig tegenstand in de groepsfase. Ze wonnen achtereenvolgens tegen Moldavië, Oekraïne, Ierland, Slovenië en Macedonië. Vanaf de kwartfinales werd het een pak interessanter. Finland was de eerste grote test die ze succesvol volbrachten (65-64). In de halve finale moest Griekenland eraan geloven (70-63) en werd de grote doelstelling behaald: terug promoveren naar de A-divisie.

Denemarken en Griekenland promoveren eveneens opnieuw naar het hoogste niveau. Litouwen, Belarus en Roemenië maken de omgekeerde beweging en spelen volgend jaar in de B-divisie.