Young Belgian Lions winnen van Oostende

In de Versluys Dôme wonnen de Young Belgian Lions een oefenwedstrijd van Oostende. Na een 38-28 achterstand halfweg pakte de selectie van bondscoach Dario Gjergja met een knappe remonte uit.
Na 55-50 en na drie kwarts ging het via Tim Lambrecht (8 punten in het slotschuifje), Tito Casero Ortiz en Thomas Van Ounsem nog naar een nipte Belgische overwinning. In de slotseconde scoorde Niels Foerts voor de Young Lions immers de winnende korf: 71-73.
Vrijdag start in Bergen de voorbereiding richting de wedstrijd van zondag (15u15 Mons Arena) tegen IJsland.
De Belgian Lions zijn na een knappe drie op drie in poule C en met twee overwinningen tegen Portugal en één versus IJsland al zeker van een stek in de kwalificatieronde richting Eurobasket 2021. Die kwalificatieronde gaat in november van start. De Lions gaan op zoek naar een vijfde opeenvolgende EK. 
 Eerst willen ze in de Mons Arena door de grote poort en met een vierde opeenvolgende overwinning afscheid nemen van de pre-kwalificatieronde. Bondscoach Dario Gjergja en zijn selectie hopen zondag dan ook op de steun van de vele en trouwe fans van de Belgian Lions.  Voor tickets: https://www.weezevent.com/belgian-lions-vs-iceland#BasketBelgium #BelgianLions #Eurobasket21
Oostende-België 71-73
België: 
Akyazili 6, Bleijenbergh 4, Botuli 2, Buysse 5, Casero Ortiz 13, D’Espaliier 1, J. Foerts 7,  Lambrecht 14, Van Caeneghem 9, Van Ounsem 10, Salumu 2
Kwarts: 13-18, 25-10, 17-22, 16-23