Young Belgian Lions verzamelen in Oostende

De Young Belgian Lions verzamelden maandag in Oostende voor een stage van drie dagen die wordt afgesloten met een oefenwedstrijd woensdag (18 uur) in de Versluys Dôme tegen Oostende. Bondscoach Dario Gjergja riep twaalf jonge talenten op. 
Vrijdag begint in de MonsArena dan de echte voorbereiding op de laatste pre-kwalificatie interland tegen IJsland. Deze wedstrijd vat zondag in de Mons Arena van Bergen om 15u15 aan. Sam Van Rossom, Quentin Serron, Jonathan Tabu, Maxime De Zeeuw en Pierre-Antoine Gillet zijn deze window niet aanwezig. 
Wel van de partij zijn Khalid Boukichou, Jean Salumu, Vincent Kesteloot, Alex Libert, Loïc Schwartz, Kevin Tumba Ismael Bako en Hans Vanwijn. Dit achttal wordt dan aangevuld met vier spelers die momenteel de stage in Oostende afwerken:  Simon Buysse, Noë Botuli, Thomas Akyazili , Niels Foerts, Tito Casero, Sander Van Caeneghem, Vrenz Bleijenbergh, Seppe D’Espallier, Thomas Van Ounsem, Servaas Buysschaert, Tim Lambrecht en Harris Bratanovic.
 De Belgian Lions zijn na een knappe drie op drie in poule C en met twee overwinningen tegen Portugal en één versus IJsland al zeker van een stek in de kwalificatieronde richting Eurobasket 2021. Die kwalificatieronde gaat in november van start. De Lions gaan op zoek naar een vijfde opeenvolgende EK. 
 Eerst willen ze in de Mons Arena door de grote poort en met een vierde opeenvolgende overwinning afscheid nemen van de prekwalificatieronde. Bondscoach Dario Gjergja en zijn selectie hopen zondag dan ook op de steun van de vele en trouwe fans van de Belgian Lions.  Voor tickets: https://www.weezevent.com/belgian-lions-vs-iceland#BasketBelgium #BelgianLions #Eurobasket21