Waregem is eerste finalist Beker van België Dames

Waregem was een maatje te sterk voor BBC Sint-Katelijne-Waver in de halve finale van de Beker van België Dames. Het won met 67-80 en komt morgen uit tegen de winnaar van het duel Mithra Castors Braine en Basket Namur Capitale. Die finale wordt om 15u00 in de Stedelijke Sporthal te Vilvoorde gespeeld.

Sint-Katelijne-Waver begon nochtans het best aan de partij via de zusjes Massey en sprokkelde een kloof van 8 punten bij elkaar. Sien Devliegher en Shaqwedia Wallace beperkten de schade na het eerste quarter: 20-16.

Hetzelfde spelbeeld in het 2e kwart, waarbij Sint-Katelijne-Waver kon uitlopen tot 10 punten, maar Waregem opnieuw aansluiting vond dankzij Aiszila en Devliegher. Rusten deden we bij 34-34.

Na de rust was er echter geen houden meer aan Waregem, dat SKW maar liefst 6 minuten zonder score hield en zo een kloof van 13 punten kon slaan na het derde kwart. Die kloof bleef ook op het bord staan in het laatste kwart en Waregem kwalificeert zich zo als eerste voor de finale van de Beker van België Dames.

Bij Waregem was het vooral het trio S. Devliegher (17 punten, 10 rebounds), Wallace (18 punten) en Aisvila (17 punten) dat in form was. Bij Sint-Katelijne-Waver kwamen de scores vooral van Becky Massey (21 punten), Billie Massey (12 punten, 13 rebounds, 5 blokshots), Ramette en Resimont (11 punten elk)

Vorig jaar verloor Waregem in de finale nog van Castors Braine. Een revanche behoort nog tot de mogelijkheden.