Twee Young Lions @Sarajevo

De Belgian Lions vertoeven al enkele dagen in de Bosnische hoofdstad Sarajevo. In de selectie van veertien van bondscoach Eddy Casteels en assistent-coach Serge Crevecoeur zitten twee echte Young Lions. De 2m09 en 20-jarige Tim Lambrecht van kampioen BC Oostende en de 2m08 en 16-jarige Haris Bratanovic van derdeklasser Falco Gent.
Beide Young Lions maken op de stage in Sarajevo dan ook voor het eerst kennis met de Belgian Lions. “Ongelooflijk en ik ga vooral trachten veel te leren. Dit is voor mij tot nu unieke ervaring,” zei Haris Bratanovic.
“Ik was, net als Haris, echt verrast dat ik de selectie zat. Met vier ploegmaats van Oostende (Jean Salumu, Jean-Marc Mwema, Elias Lasisi en Vincent Kesteloot) verloopt mijn integratie bij de Lions tevens vrij soepel,” aldus Tim Lambrecht. De verjonging bij de Lions is na Hans Vanwijn, Ismael Bako, Thomas Akyzilli en Retin Obasohan en met deze twee Young Lions nu echt wel een feit.  Vorig jaar maakte tevens Manu Lecomte op het EK in Turkije zijn debuut voor de Belgian Lions. Manu is nog aan het werk bij Baylor University in de NCAA en is daardoor niet inzetbaar voor de Lions. #Basketbelgium