Ticketverkoop voor voorbereidingswedstrijden Belgian Cats start op 1 augustus

De Belgian Cats nemen – voor het eerst in de geschiedenis – deel aan het WK, dat van 22 tot 30 september plaatsvindt in Tenerife, Spanje. In voorbereiding daarop spelen Emma Meesseman en co maar liefst 6 voorbereidingswedstrijden in eigen land. De ideale kans dus om onze Cats aan het werk te zien voor ze gaan knallen op het WK. De ticketverkoop voor de voorbereidingswedstrijden start op 1 augustus. 

De zes voorbereidingswedstrijden worden doorheen het hele land gespeeld. “Terwijl Kortrijk onze vaste thuisbasis is voor de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2019, willen we in deze voorbereiding op het WK ons ook graag in andere delen van het land laten zien,” verklaart general manager Koen Umans. “De Cats staan voor een immense uitdaging, het zou dan ook enorm motiverend zijn als we de steun van heel België kunnen krijgen.”

Wevelgem, Charleroi, Luik, Antwerpen, Natoye en Kortrijk

De eerste 2 oefenwedstrijden spelen onze Cats tegen Griekenland. Ze zijn eerst te gast in Wevelgem op 25 augustus (19u00 in De Schelp), een dag later – op 26 augustus – geven beide landen elkaar terug partij in Charleroi (18u30 in La Garenne).

Turkije is de volgende tegenstander voor de ploeg van coach Mestdagh. Zowel op vrijdag 7 september (21u00 in de Petit Country Hall te Luik) als zaterdag 8 september (20u30 in de Lotto Arena te Antwerpen) spelen de Cats tegen de Turkse nationale ploeg.

De laatste 2 oefenwedstrijden in eigen land spelen de Cats tegen Argentinië. Op vrijdag 14 september zijn zij te gast in de Hall Omnisports te Natoye (opworp om 21u00) en op zondag 16 september sluiten de Cats hun voorbereiding af in hun thuisbasis in Kortrijk (Sportcampus Lange Munte, start om 17u00).

Ticketverkoop start op 1 augustus

Vanaf 1 augustus zal je via www.basketbelgium.be tickets voor alle voorbereidingswedstrijden kunnen kopen. Tickets kosten €12 voor volwassenen en €6 voor kinderen tot 12 jaar.

Open practice op 15 augustus

Naast de zes voorbereidingswedstrijden krijg je nog 1 extra kans om de Belgian Cats van dichtbij te zien. Op 15 augustus stelt coach Philip Mestdagh immers de deuren open tijdens de training. Die training vind plaats van 10u00 tot 12u30 in sporthal De Schelp te Wevelgem. De toegang is volledig gratis en na de training is er de mogelijkheid om op de foto te gaan met de speelsters. Wie graag aanwezig wil zijn op die training, moet zich wel op voorhand aanmelden via deze link.