The Belgian Cats vanaf november op zoek naar volgende EK succes

 

The Cats genieten nog even na van de bronzen finale, die ze recentelijk behaalden op het EK in Praag. De eerstvolgende trainingen vangen aan op 7 augustus e.k.

Afgelopen week vond in München de loting van de kwalificatieronde voor het EK ’19 plaats.  The Belgian Cats zullen het opnemen in Groep G tegen Duitsland, Tsjechië en Zwitserland.

De winnaars van de groep evenals de 6 beste als tweede gerangschikte ploegen zullen doorgaan naar het EK, dat in juni ’19 betwist word in Servië en Letland.  Deze 2 landen zijn direct gekwalificeerd.

Het wedstrijdschema van the Cats ziet er als volgt uit:

  • Zaterdag 11 november ’17:  Zwitserland – Belgium
  • Woensdag 15 november ’17: Belgium – Duitsland
  • Zaterdag 10 februari ’18: Tsjechië – Belgium
  • Woensdag 14 februari ’18: Belgium – Zwitserland
  • Zaterdag 17 november ’18: Duitsland – Belgium
  • Woensdag 21 november ’18: Belgium – Tsjechië

De wedstrijden zullen doorgaan in SportCampus Lange Munte in Kortijk. De kaartenverkoop start in augustus. 

Reactie Coach Philip Mestdagh: “The Belgian Cats hebben gunstig geloot.  Zwitserland, Duitsland en Tsjechië moeten voor de bijl, zodat we voor de 2de maal op rij ons kwalificeren voor het EK.”  

Reactie Manager Koen Umans:  “We mochten genieten van heel veel steun van fans en een brede interesse van de media tijdens het voorbije EK in Praag. Dit motiveerde ons nog meer om een prachtige resultaat te behalen.  Wij rekenen op onze fans om the Cats te komen aan moedigen op de wedstrijden in Kortrijk.”