Stijgen de U16 Cats opnieuw naar de A-divisie?

Nadat de U16 Cats op het Europees Kampioenschap in Skopje door de groepsfase cruisden, kregen ze het een pak moeilijker in de kwartfinale. Onze meisjes wonnen met het kleinste verschil van Finland (65-64) en stoten door naar de halve finale. 

Een thriller vanaf minuut 1

Het werd een nek-aan-nek race van start tot finish tegen Finland, waarbij onze meisjes het grootste deel van de wedstrijd op kop lagen maar niet konden verhinderen dat de Finnen af en toe de leiding namen. Quarterstanden van 14-12, 13-14, 19-16 en 19-22 spreken boekdelen.

De wedstrijd in de wedstrijd werd inside gevoerd: Maxuella Lisowa Mbaka aan Belgische zijde vs. Awak Kuier bij Finland. De statline van beide speelsters mag er zijn. Lisowa Mbaka eindigde met 36 (!) punten uit een 16 op 25, plukte 15 rebounds en nam 4 steals. Dergelijke stats leveren je een efficiëntie quotient op van 44. De Finse Kuier deed het niet veel minder goed: ze scoorde 25 punten (11/21), nam 12 rebounds, 2 steals en zette 4 blockshots. 

Sam Van Buggenhout was de enige Belgische speelster die nog in dubbele cijfers kon scoren.

Wie de wedstrijd wil herbeleven, kan hieronder terecht.

Doelstelling: A-divisie

Dankzij de winst tegen Finland komen de U16 Cats nu op 1 winstpartij van de promotie naar de A-divisie. In de halve finale nemen ze het op tegen Griekenland, dat in de kwartfinale Bosnië en Herzegovina versloeg. De top 3 van het tornooi stijgt volgend jaar naar de A-divisie van het EK.

De andere halve finale wordt gespeeld tussen Oekraïne en Denemarken. 

De wedstrijd van de U16 Cats word vrijdag 25/8 om 21u00 gespeeld en is live te volgen via het YouTube-kanaal van FIBA