Quentin Serron kijkt uit naar comeback bij Belgian Lions

Quentin Serron is na een vingerblessure back in business bij de Belgian Lions. “Ik miste de laatste window einde juni begin juli en de wedstrijden tegen Rusland en Bosnië. Het is jammer dat we ons niet kwalificeerden voor de beslissende WK-voorronde. Vele blessures  deden ons pijn,” zegt de 28-jarige Brusselaar.
Op stage in Estland wilde de ex-speler van Oostende niet ontbreken. “Het is de start van een nieuwe window en met een nieuwe bondscoach. Ik ken coach Dario uiteraard goed van in BCO. Met de jonge talenten in combinatie met de ervaren spelers willen we ons in eerste instantie plaatsen voor de EK-kwalificatieronde die in november 2019 aanvat. Een goede start van de prekwalificatie is dus aan de orde. We zitten met Portugal en IJsland in poule C. De groepswinnaar is enerzijds geplaatst voor de kwalificatie en anderzijds zouden we volgende zomer geen officiële verplichtingen hebben. Op papier zijn we misschien favoriet, maar in basketbal blijft alles mogelijk en is het dus in eerste instantie opletten. We missen met Sam Van Rossom, Jean-Marc Mwema, Maxime De Zeeuw, Kevin Tumba en Retin Obasohan over veel ervaring en kwaliteit. De groep hangt echter goed aan elkaar en de stage in Estland is een goede basis om succesvol te zijn. Er is een generatiewissel en met de jonge garde willen we ons  dan ook plaatsen voor Eurobasket 2021. Het moet immers in de toekomst de ambitie blijven van de Belgian Lions om elke Eurobasket van de partij te zijn.”
Quentin Serron verliet afgelopen zomer Gravelines en komt nu uit voor het Franse Strasbourg. “Een topclub met Vincent Collet als coach. Ik tekende voor twee jaar en besef dat presteren bij deze club een must is. We spelen ook de Champions League en zitten in een attractieve poule. Ja, ook met Oostende. Dat wordt een leuke terugkeer naar de club waar ik onder coach Dario doorgroeide naar een internationale speler,” gaf Quentin Serron in het Estse Tartu nog mee.