17 Lions voor Rusland en Bosnië

Op vrijdag 29 juni (Rusland) en maandag 2 juli (Bosnië) staan er in de Lotto Arena van Antwerpen en voor de Belgian Lions twee WK-kwalificatiewedstrijden van de eerste ronde op het programma. In deze laatste window is een 2 op 2 voor de Belgian Lions aan de orde om door te stoten naar de beslissende WK-voorronde.

In de preselectie alvast geen Retin Obasohan (polsoperatie) en Maxime De Zeeuw (operatie knie). Quentin Serron (vinger) is onzeker en een beslissing valt later deze maand.

Bondscoach Eddy Casteels en zijn sportieve staff geven een lijst vrij van 17 spelers waarmee hij de voorbereiding opstart plus 7 spelers die stand-by zullen staan.  De voorbereiding start op 18 juni met een stageweek in Spa.

Op 22 juni (19u30) spelen de Belgian Lions in Hall du Paire in Pepinster een oefeninterland tegen Nederland. Vanaf 25 juni gaat de voorbereiding verder in Antwerpen.

Op 29 juni is er de WK-kwalificatiematch tegen Rusland en op 2 juli versus Bosnië. De wedstrijden gaan door in de Lotto Arena van Antwerpen. Sam Van Rossom, Jean Salumu en co. rekenen in deze belangrijke twee interlands op de massale steun van de Belgische fans.

Voor tickets: www.teleticketservice.com. De organisatie wil in eerste instantie dan ook de tickets aan democratische prijzen aanbieden:
Volwassene: 15 EUR
Combiticket (beide wedstrijden): 25 EUR
Kind onder 16 jaar: 5 EUR

Preselectie: Akyazili Thomas, Bako Ismael, Desiron Yannick, Gillet Pierre-Antoine, Kanda-Kayinda Ordane, Kesteloot Vincent, Lasisi Elias, Lecomte Manu, Lojeski Matthew, Mwema Jean-Marc, Salumu Jean, Serron Quentin, Tabu Jonathan, Troisfontaines Olivier, Tumba Kevin, Vanwijn Hans, Van Rossom Sam
Invallers: Boukichou Khalid, Bratanovic Haris, Robert-Francois Xavier, Lambrecht Tim, Libert Alexandre, Marchant Dorian, Schoepen Yoeri