Preselectie Belgian Cats EK-kwalificatie 2019

Bondscoach Phlip Mestdagh en zijn sportieve staf gaven hun preselectie vrij voor de EK-kwalificatie wedstrijden die de Belgian Cats in november zullen afwerken. The Belgian Cats zullen het opnemen in Groep G tegen Duitsland, Tsjechië en Zwitserland. De winnaars van de groep evenals de zes beste als tweede gerangschikte ploegen zullen doorgaan naar het EK, dat in juni 2019 doorgaat in Servië en Letland.  Deze twee landen zijn direct gekwalificeerd.

Preselectie Belgian Cats: Abdelkader Hind, Allemand Julie, Carpréaux Marjorie, Delaere Antonia, Hendrickx Sofie, Henket Laura, Linskens Kyara, Maes Jaleesa, Meesseman Emma, Mestdagh Hanne, Mestdagh Kim, Nauwelaers Heleen, Raman Jana, Resimont Laure, Vanloo Julie, Wauters Ann

Programma:Zaterdag 11 november ’17:  Zwitserland – Belgium
Woensdag 15 november ’17: Belgium – Duitsland
Zaterdag 10 februari ’18: Tsjechië – Belgium
Woensdag 14 februari ’18: Belgium – Zwitserland
Zaterdag 17 november ’18: Duitsland – Belgium
Woensdag 21 november ’18: Belgium – Tsjechië

Tickets: Tickets voor de eerste wedstrijd (15 november) tegen Duitsland kosten €12 voor volwassenen en €6 voor kinderen t.e.m. 12 jaar. De wedstrijd gaat door in Sportcampus Lange Munte te Kortrijk en start om 20u30. Je kan enkel online tickets kopen via www.basketbelgium.be.

Reactie bondscoach Philip Mestdagh: “De Belgian Cats hebben gunstig geloot.  Zwitserland, Duitsland en Tsjechië moeten voor de bijl, zodat we voor de tweede maal op rij ons kwalificeren voor het EK.”

Reactie Manager Koen Umans:  “We mochten genieten van heel veel steun van fans en een brede interesse van de media tijdens het voorbije EK in Praag. Dit motiveerde ons nog meer om een prachtige resultaat te behalen.  Wij rekenen op onze fans om De Cats te komen aan moedigen op de wedstrijden in Kortrijk.”