Mits winst in Portugal zijn Belgian Lions zeker van EK-kwalificatieronde

Zondag, om 18 uur Belgische tijd, werken de Belgian Lions de vierde speeldag van de prekwalificatieronde af. In het zonnige Algarve en in het Pavilhao Desportive de Albufeira en versus Portugal gaan de Lions op zoek naar een derde opeenvolgende overwinning. “We krijgen een unieke kans om ons nu al voor de EK-kwalificatieronde (start november 2019) te plaatsen. Winst met één punt is voldoende. We beseffen echter dat Portugal in eigen midden een te duchten opponent is,” zegt Sam Van Rossom. Bij de Portugezen van bondscoach Mario Gomez zijn onder meer Joao Gomez (Trentino), Claudia Fonseca (SL Benfica), Joao Soares (FC Porto) en Tomas Barosso (SL Benficia) de sterkhouders.
Mits winst is de selectie van bondscoach Dario Gjergja dus zeker van groepswinst en een ticket voor de EK-kwalificatieronde. Bij verlies met twee punten of meer heeft België het jammer genoeg niet meer in eigen handen.
Dan moeten de Belgian Lions in februari hopen op winst van IJsland tegen Portugal en moeten ze thuis winnen van IJsland. Een scenario dat zondag in Albufeira dus best vermeden kan worden. Als België geen groepswinnaar wordt, werkt het volgend jaar in augustus barrages af om zich alsnog te kwalificeren voor de EK-kwalificatieronde.
Voor de fans in België. De partij is live te volgen via het FIBA YouTube kanaal. #Basketbelgium #Eurobasket21
Programma 4de speeldag poule C: 18.00 (Belgische tijd) Portugal-België 
Stand poule C: 
1. België 2-4; 2. Portugal 2-3; 3. IJsland-2-2
Reeds gespeeld: België-Portugal 66-65; Portugal-IJsland 80-77; IJsland-België 66-79
Selectie: 
Sam Van Rossom, Jonathan Tabu, Alex Libert, Quentin Serron, Jean Salumu, Vincent Kesteloot, Pierre-Antoine Gillet, Jean-Marc Mwema, Khalid Boukichou, Ioann Iarochevitch, Kevin Tumba, Ismael Bako