Letland, Montenegro en Rusland zijn de tegenstanders van de Cats in EuroBasket Women 2017

Vandaag werd in Praag de loting gehouden voor EuroBasket Women 2017. De Belgian Cats kwamen terecht in Groep D, samen met Letland, Montenegro en Rusland. 

Een eenvoudige opdracht wordt het alleszins niet, maar dat was al op voorhand te verwachten én hoort ook zo op het Europees Kampioenschap. Er zijn geen zwakke broertjes op dit niveau. 

Rusland is het nummer 11 op de FIBA World Ranking bij de vrouwen (#6 in Europa), Letland en Montenegro staat iets lager op diezelfde ranking. Zij staan op een gedeelde 27e plaats wereldwijd (13 & 14 in Europa). 

De 3 andere groepen werden natuurlijk ook geloot. Groep A bestaat uit Hongarije, Oekraïne, gastland Tsjechië en Spanje. Groep B wordt bemand door Belarus, Turkije, Slovakije en Italië. Logischerwijze vormen Servië, Slovenië, Frankrijk en Griekenland dan Groep C. 

Groepen A en B zullen hun groepsfase afwerken in Hradec Kralove, de andere 2 groepen spelen in Praag, waar ook de eindfase van het tornooi zal doorgaan. 

Om die eindfase te halen, moeten de Belgen bij de eerste 3 in hun groep eindigen. De winnaar van elke groep is rechtstreeks gekwalificeerd voor de kwartfinales, de nummers 2 en 3 strijden nog voor de extra plaatsen in de kwartfinale tegen de andere 2e en 3e uit een andere groep. De winnaars gaan door naar de kwartfinale, de verliezers zullen spelen voor plaatsen 9-12.