Elias Lasisi en Akyazili vervangen Serron en Tabu

 

Pech voor de Belgian Lions bij de start van de WK-kwalificatieronde en in de aanloop van de eerste wedstrijd  (vrijdag 20u30 Lotto Arena en vs. Frankrijk). Jonathan Tabu van Bilbao en Quentin Serron van Gravelines moeten respectievelijk met een schouder- en knieblessure afhaken. Zij worden in de selectie van twaalf  vervangen door Elias Lasisi (BC Oostende) en Thomas Akyazili (Antwerp Giants). De Lions kunnen tevens ook niet rekenen op Sam Van Rossom (Valencia) en Matt Lojeski (Panathinaikos Athene) en dit omwille van een dispuut tussen FIBA en de EuroLeague. “In 2016 misten we Axel Hervelle, Sam Van Rossom, Matt Lojeski, Pierre-Antoine Gillet en Quentin Serron omwille van blessures. We kwalificeerden ons echter voor een vierde opeenvolgende EK. De weg naar een eerste WK (China 2019) is hard en lang. Samen met mijn sportieve staff ben ik ambitieus en geloof ik in het talent/ervaring van onder meer Maxime De Zeeuw, Pierre-Antoine Gillet, Hans Vanwijn, Vincent Kesteloot, Retin Obasohan, Kevin Tumba en Jean Salumu. We vatten vrijdag de WK-kwalificaties dan ook met ambitie aan,” aldus bondscoach Eddy Casteels.
Op vrijdag 24 november (20u30)  rekenen de Belgian Lions in de Lotto Arena van Antwerpen dan ook op de steun van de vele Belgische fans om hen in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd te komen aanmoedigen richting winst tegen Frankrijk. Ze roepen ook op om in het rood te komen supporteren!#Wearebasketbelgium #FIBAWC
Kaarten kosten 18 euro.
Kinderen jonger dan 14 jaar betalen slechts 6 euro.
Plaats achter het Belgische of Franse team: 45 euro.
Voor tickets:  https://www.teleticketservice.com/tickets/2017-2018/belgian-lions-vs-frankrijk
Selectie Belgian Lions: Thomas Akyazili (Antwerp Giants), Khalid Boukichou (Elan Chalon), Maxime De Zeeuw (Oldenburg), Pierre-Antoine Gillet (Elan Chalon), Vincent Kesteloot (Oostende), Alexandre Libert (Charleroi), Retin Obasohan (Oettinger Rockets), Elias Lasisi (Oostende), Jean Salumu (Oostende), Olivier Troisfontaines (Okapi Aalstar), Kevin Tumba (Murcia), Hans Vanwijn (Antwerp Giants)