Derde Euroleague titel voor Emma Meesseman

Emma Meesseman blijft hot op het Europese toneel. Op haar 25ste won de Belgian Cat al voor de derde keer de Euroleague. In de finale won ze met Ekaterinburg het Russische onderonsje van Dynamo Kursk. Voor Ekaterinburg is het de vijfde Europese clubtitel in de clubgeschiedenis.
Net als vorig jaar was Ekaterinburg in het Hongaarse Sopron de beste ploeg van Europa. Vrijdagavond wonnen (81-59) ze op de Final Four eenvoudig de halve finale van thuisclub Sopron en in de finale werd met 91-67 gewonnen van Dynamo Kursk. Voor Emma Meesseman, die de voorbije vier jaar met Ekaterinburg steeds op de Final Four van de partij was, is het na 2016 en 2018 maar liefst de derde titel in de Euroleague.
Emma Meesseman was bij Ekaterinburg in de finale één van de uitblinkers en tekende in 26 minuten voor 13 punten, 1 rebound en 2 assists. Brittney Griner (16 punten, 10 rebounds), Alba Torens (11 punten) en Courtney Vandersloot (18 punten, 8 rebounds, 7 assists) waren de andere uitblinkers bij Ekaterinburg.
De Amerikaanse Brittney Griner werd verkozen tot MVP van de Final Four van de Euroleague. Op de erelijst volgt ze … Emma Meesseman op.