Cats in Praag op zoek naar 3 op 3

De Belgian Cats werken vanavond (18 uur) in Praag en in de Kralovka Arena de derde EK-kwalificatiewedstrijd in poule G en versus Tsjechië af. België en Tsjechië tellen 2 op 2 en deze interland is dan ook richting groepswinst in poule G. “We gaan voor een derde opeenvolgende zege,” gaf Emma Meesseman in aanloop van deze belangrijke wedstrijd mee.
Dat Tsjechië in eigen midden een taaie opponent is, is duidelijk. Met onder meer Katerina Elhotova (gemiddeld 20 punten, 4 assists) en Alena Hanusova (15 punten, 6,5 rebounds, 3 assists) beschikt het over twee schitterende speelsters. De kern, met ook de genaturaliseerde Amerikaanse Kia Vaughn (1m93, Fenerbache Istanbul), is tevens mooi uitgebalanceerd.
De jonge Cats zullen vanavond dus met een topprestatie moeten uitpakken. Mits winst ligt enerzijds de weg naar groepswinst en anderzijds een stek op het EK in 2019 (Letland/Servië) volledig open. Van de acht poules zijn de acht groepswinnaars en de zes beste tweedes geplaatst voor het EK van 2019. Letland en Servië zijn rechtstreeks gekwalificeerd. #Basketbelgium
Programma derde speeldag poule G: 17.30 Zwitserland-Duitsland; 18.00 Tsjechië-België
Stand poule G: 1. België 2-4; 2. Tsjechië 2-4. 3. Zwitserland 2-2; 3. Duitsland 2-2