Bratanovic naar Barcelona, Tumba en Van Rossom blijven in Spanje

Haris Bratanovic speelt volgend seizoen in Spanje. Het 17-jarig en 2m08 groot Belgisch toptalent met Bosnische roots tekende een meerjarig contract bij de Spaanse topclub Barcelona. “Een club waar ik in eerste instantie bij de U18 verder kan evolueren. Een mooie stap en dit zowel op als naast het parket,” zei Bratanovic, die het voorbije seizoen uitkwam voor derdeklasser Falco Gent. Barcelona komt ook uit de Junior Euroleague.
In februari debuteerde hij onder bondscoach Eddy Casteels reeds bij de Belgian Lions en ook deze window en voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Rusland (vrijdag) en maandag (Bosnië) in de Lotto Arena zit Haris Bratanovic in de kern van twaalf.
Sam Van Rossom tekende ondertussen een nieuwe verbintenis van twee seizoenen bij Valencia en blijft dus minstens tot 2020 bij de Spaanse topper actief. Ook Kevin Tumba blijft bij Murcia de volgende campagne aan de slag. Tumba moest met een voetblessure, net als Quentin Serron (vinger), wel forfait geven voor de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden van de eerste ronde.
Met de support van de fans  gaat het ervaren duo Sam Van Rossom en Jonathan Tabu met hun jonge ploegmaats in de Lotto Arena vrijdag in eerste instantie en tegen Rusland echter op zoek naar een stunt! Voor tickets: www.teleticketservice.com. #Basketbelgium #FIBAWC