Billie Massey verkozen tot MVP op Basketball Without Borders

De 17-jarige Billie Massey van Sint-Katelijne-Waver is het voorbije weekend tijdens het Basketball Without Borders Global Camp in Los Angeles verkozen tot Most Valuable Player (MVP). Het programma voor jonge Europese speelsters werd georganiseerd door de FIBA, NBA en WNBA. “Een prachtige ervaring. Ik kreeg training van WNBA-speelsters en coaches. Ik woonde met coach Arvid Diels (Sint-Katelijne-Waver, België U18) ook het NBA-All Star Gala in het Staples Center van LA bij. Dat was uiteraard de kers op de taart,” straalde het Belgisch toptalent.
De 17-jarige Oostendense was één van de 25 speelsters, geboren na 2000, die deelnamen aan de vierde editie van het programma, dat als doel heeft nieuwe talenten te ontdekken.
Vorige zomer werd Billie Massey (1m88) in het Hongaarse Sopron verkozen tot MVP op het EK U18. België werd daar Europees kampioen, onder leiding van coach Arvid Diels.  Massey ontving twee weken geleden, voor de EK-kwalificatie-interland van de Belgian Cats tegen Tsjechië (10 februari), een eerste selectie. Voor de partij tegen Zwitserland moest Massey forfait geven omwille van haar trip naar de VS en dus het prestigieuze Basketball Without Borders kamp.