Belgisch basketbalfeest in Vorst Nationaal: Belgian Lions vs. Europees kampioen Spanje

Het Belgische basketbal viert vanavond(20u30) feest. In Vorst Nationaal nemen de Belgian Lions het immers tegen Europees kampioen Spanje op. De Spaanse ploeg is na Amerika de laatste tien jaar het tweede meest succesvolle land ter wereld.
De laatste vijf Europese Kampioenschappen stond het telkens op het podium en veroverde het driemaal goud. De laatste drie olympische spelen was goed voor tweemaal zilver (2008 en 2012) en één keer brons (2016). In de selectie van bondscoach Sergio Scariolo zitten maar liefst zeven spelers die vorig jaar in de NBA uitkwamen. De broers Pau en Marc Gasol zijn, met Ricky Rubio, de uithangborden van de Spaanse ploeg. Ook Spaans record-internationaal Juan Carlos Navarro van Barcelona (ex-NBA) en Sergio Rodriguez (ex-NBA, nu CSKA Moskou) zitten in de kern voor het EK.
In de voorbereiding verloor Spanje maar eenmaal. Twee weken geleden pakten de Belgian Lions na een collectieve prestatie met een Europese  stunt van formaat uit en zegevierden met 71-89 in Tenerife. Zondag wonnen de Spanjaarden, met Pau Gasol goed voor 21 punten, met maar liefst 90-67 van Venezuela. Spanje staat dus op scherp en gaat één week voor de start van het EK dan ook op zoek naar een revanche tegen België.
Het is tevens de eerste keer in meer dan vijf jaar dat de Europese kampioen nog eens een oefeninterland buiten Spanje betwist. Voor de Belgische basketbalfreak een uitgelezen kans om deze wereldtopper te bewonderen. De interesse voor deze oefeninterland is groot. Er zijn echter nog tickets beschikbaar. Online te bestellen of vanaf 19 uur aan de kassa in Vorst Nationaal
 #Basketbelgium #Eurobasket17.
Ticketinfo:
Kinderen < 12j. : 6 euro
Volwassenen : voorverkoop : 18 EUR  / kassa : 20 euro 
Hotseats achter de bank : 150 euro  
Site voor aankoop tickets : https://www.teleticketservice.com/tickets/2016-2017/belgian-lions-spain
Selectie Spanje
4. Pau Gasol (San Antonio Spurs)
6. Sergio Rodriguez (CSKA Moskou)
7. Juan Carlos Navarro (Barcelona)
9. Ricky Rubio (Utah Jazz)
13. Marc Gasol (Memphis Grizzlies)
14. Willy Hernangomez (New York Knicks)
15. Joan Sastre (Valencia)
16. Guillem Vives (Valencia)
18. Pierre Oriola (Barcelona )
19. Fernando San Emeterio (Valencia)
21. Alex Abrines (Oklahoma City Thunder)
41. Juancho Hernangomez (Denver Nuggets)
Coach: Sergio Scariolo