Belgian Young Cats met ambitie naar EK U18 in Italiaanse Udine

De Belgian Young Cats U18 maken zich op voor het komende EK, van 4 tot 12 augustus, in het Italiaanse Udine. Het team van  bondscoach Arvid Diels verdedigt er de Europese titel. Vorig jaar versloeg het Servië in een spannende finale: 53-55. “We willen minstens een stek in de top 5. Dan zijn we immers zeker van een stek op het WK U19 volgend jaar,” zegt Becky Massey.
De U18 Cats spelen in de A-divisie en zijn ingedeeld in een groep met gastland Italië, Kroatië en Zweden.  Coach Arvid Diels en assistent-coach Sebastien Dufour kunnen beroep doen op een kern van twaalf speelsters: Emmeline Leblon, Marion Baeskens-Charlier, Sam Van Buggenhout, Eva Hambursin, Paula Dits, Marie Vervaet, Niki Heemels, Becky Massey, Billie Massey, Maxuella Lisowa, Sarah Bell en Kadiatou Traore. Van de kampioenen ploeg van vorig jaar zijn er maar liefst zes speelsters opnieuw bij, met Leblon, Hambursin, Vervaet, Heemels en de zusjes Massey. Ook regerend MVP (Most Valuable Player) Billie Massey zal er dit jaar opnieuw bij zijn.
“We vertrekken met een gezonde portie ambitie naar dit EK. Of we opnieuw Europees kampioen kunnen worden? Dat kan, maar laat ons eerst maar onze challenge invullen. Een plaats bij de top 5 en dus een stek op het WK U19 in 2019. Dat we met zes speelsters van vorig jaar zijn is tevens goed voor de automatismen.  De voorbereiding was goed en ik denk dat we klaar zijn voor een sprankelend EK,” aldus nog Becky Massey, vorig seizoen naast tweelingzus Billie ook een sleutelspeler bij België. Ook bondscoach Arvid Diels is optimistisch: “Onze groep oogt zwaar, maar we gaan resoluut voor groepswinst. Zweden is misschien het zwakke broertje. We mogen hen vooral niet onderschatten. Het is tevens onze eerste opdracht. De vierde wedstrijd op dit EK is misschien wel de belangrijkste. Dat is de 1/8ste finale en beslist of we naar de top 8 (kwartfinale) of naar de laatste 8 gaan. De selectie is gelukkig blessurevrij,” zegt Arvid Diels.

Programma eerste ronde :
04/08   21u00  België-Zweden
05/08   16u30  Kroatië–België
06/08   21u00  België-Italië