Belgian Lions vatten race naar WK China vanavond in Lotto Arena vs. Frankrijk aan

 

De Belgian Lions vatten vanavond (20u30)in de Antwerpse Lotto Arena de race richting het WK 2019 in China aan. De selectie van bondscoach Eddy Casteels opent de WK-kwalificatieronde tegen Frankrijk. Dat er veel spelers uit de NBA, NCAA en Euroleague niet kunnen aantreden is gekend. De Belgian Lions zagen tevens Quentin Serron en Jonathan Tabu geblesseerd afhaken. Met een mix van ervaring en vooral jong talent gaat België in de eerste wedstrijd in poule E toch op zoek naar een eerste stunt.
 Frankrijk pakt echter nog steeds met een fameuze selectie uit. Boris Diaw, vele jaren NBA, is de blikvanger. Ook de 2m18 grote Moustapha Fall en Louis Labeyrie zitten in de Franse kern. In poule E zitten ook nog Rusland en Bosnië. De eerste drie van de acht groepen zijn gekwalificeerd voor de tweede kwalificatieronde. In de tweede kwalificatieronde kampen 24  Europese ploegen voor 12 plaatsen op het WK in 2019 in China. Voor alle informatie over de competitieformule richting het WK: http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2019/european-qualifiers.
Vanavond (20u30)  rekenen de Belgian Lions in de Lotto Arena van Antwerpen dan ook op de steun van de vele Belgische fans om hen in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd te komen aanmoedigen richting winst tegen Frankrijk. Ze roepen ook op om in het rood te komen supporteren! #Wearebasketbelgium #FIBAWC
Kaarten kosten 18 euro.
Kinderen jonger dan 14 jaar betalen slechts 6 euro.
Plaats achter het Belgische of Franse team: 45 euro.
Voor tickets:  https://www.teleticketservice.com/tickets/2017-2018/belgian-lions-vs-frankrijk
Selectie Belgian Lions: Thomas Akyazili (Antwerp Giants), Khalid Boukichou (Elan Chalon), Maxime De Zeeuw (Oldenburg), Pierre-Antoine Gillet (Elan Chalon), Vincent Kesteloot (Oostende), Alexandre Libert (Charleroi), Retin Obasohan (Oettinger Rockets), Elias Lasisi (Oostende), Jean Salumu (Oostende), Olivier Troisfontaines (Okapi Aalstar), Kevin Tumba (Murcia), Hans Vanwijn (Antwerp Giants)
Coach: Eddy Casteels
Selectie France: Boris Diaw (Paris Levallois);  Mouhammadou Jaiteh (Limoges) ; Amine Noua (Villeurbanne) ; Louis Labeyrie (Strasbourg) ; Andrew Albicy (Andorra) ;  Alain Koffi (Pau-Orthez); Axel Julien (Dijon) ; Paul Lacombe (AS Monaco) ; Edwin Jackson (Guangdong) ; Moustapha Fall (Sakarya BB) ; Lahaou Konate (Nanterre) ; Axel Bouteille (Limoges)
Coach: Vincent Collet