Belgian Lions tegen gigant Rusland op zoek naar stunt

In poule D en in het Turkse Istanbul wordt vandaag de derde speeldag van het EK afgewerkt. De Belgian Lions tellen 1 op 2 en blijven nog steeds in de running voor een plaats in de 1/8ste finales.
Tegenstander om 17 uur (16 uur Belgische tijd) is Rusland. De Russen begonnen sterk aan Eurobasket en zegevierden versus Turkije en Servië. In de selectie van coach Sergey Bazarevich zijn onder meer Aleksey Shved (ex-NBA), Nikita Kurbanov (CSKA Moskou) en de 2m16 Timofey Mozgov (NBA, LA Lakers) de sterkhouders. Rusland was de voorbije jaren internationaal nog een schim van zichzelf en miste het WK en de olympische spelen. Met een nieuwe frisse wind en met voorzitter Andrei Kirilenko (ex-NBA ster) als inspirator willen de Russen zo snel mogelijk terug naar de internationale top.
De Belgian Lions willen deze week in de resterende drie wedstrijden en tegen toplanden als Rusland, Turkije (dinsdag) en vice-olympisch kampioen Servië op zoek gaan naar een stunt. Een virale infectie (buikvirus) speelde de selectie van bondscoach Eddy Casteels wel parten. De rustdag (zondag) was op dat vlak ideaal en hopelijk is alle leed achter de rug.  #Basketbelgium #Eurobasket17.
Programma speeldag 3 poule D: 14.15 Letland-Groot-Brittannië; 17.00 België-Rusland; 21.00 Turkije-Servië
Stand poule D: 1. Rusland 2-4, 2. Letland 2-3; 3. Turkije 2-3; 4. Servië 2-3; 5. België 2-3, 6. Groot-Brittannië 2-2