Belgian Lions tegen 11.000 Turken!

De vierde speeldag op het EK in Istanbul brengt voor de Belgian Lions weer een affiche. De selectie van bondscoach Eddy Casteels neemt het vanavond (20 uur Belgische tijd) op tegen het gastland Turkije. Maar liefst 11.000 Turkse fans steunen in de Fenerbache Arena hun team en zullen ongetwijfeld voor een heksenketel zorgen.
Zowel Turkije als België tellen 1 op 3 in poule D. Deze wedstrijd is voor beide landen in de Groep des Doods cruciaal richting een plaats in de 1/8ste finale van Eurobasket. In de Turkse hel staan de Lions dus voor een helse klus. “Turkije is een Europese topper en beschikt over enkele schitterende talenten. Spelen voor zo een decor schrikt ons echter niet af.  We bewezen al enkele keren dat we dan boven onszelf kunnen uitgroeien. Tegen Rusland deden enkele details ons pijn. Mentaal zit het snor in ik geloof in een sterke prestatie en winst van mijn team,” zegt bondscoach Eddy Casteels.
Blikvangers bij de Turken zijn de jonge talenten Cedi Osman (22 komend seizoen Cleveland Cavaliers) en Furkan Kormaz (Philadelphia 76’ers).  Onder meer ook de 2m15 grote Semith Erden  en Sinan Güller behoren tot de sterkhouders van bondscoach Ufuk Sarica. #Basketbelgium #Eurobasket2017
Uitslagen poule D speeldag 3: Letland-Groot-Brittannië 97-92; België-Rusland 67-76; Turkije-Servië 74-80
Stand poule D: 1. Rusland 3-6; 2. Letland 3-5; 3. Servië 3-5; 4. Turkije 3-4, 5. België 3-4; 6. Groot-Brittanië 3-3