Belgian Lions @ Nancy en versus Les Bleus

De Belgian Lions arriveerden zaterdagnamiddag en na een stevige reisdag (Sarajevo-Wenen-Luxemburg) in het Franse Nancy. Vandaag (15 uur) werken de Lions de vierde speeldag van de WK-kwalificatieronde in poule E en tegen Frankrijk af.
Zaterdagavond werd er getraind in de mooie zaal van Nancy en vandaag is er nog video en verzorging. Les Bleus prijken met 3 op 3 aan de leiding in poule E, de Belgian Lions tellen, na de nipte nederlaag in Bosnië 0 op 3.
Quentin Serron en zijn ploegmaats staan dan ook voor  een bijzonder zware opgave. “Het zal bijzonder hard zijn, maar we moeten blijven geloven in een stunt. Winst zou ons een boost geven richting de laatste window einde juni en begin juli. Bij een nederlaag wordt het inderdaad moeilijk en moeten we de laatste twee thuiswedstrijden met +3 en +7 winnen tegen respectievelijk Bosnië en Rusland,” zegt bondscoach Eddy Casteels.
De Franse ploeg beschikt niet over de NBA- en Euroleague-spelers. Met onder meer Boris Diaw (ex-NBA), de 2m18 grote Moustapha Fall, Andrew Albicy, Elie Okobo, Alain Kofi en Charles Kahudi beschikt de selectie van bondscoach Vincent Collet over enorm veel ervaring en atletisch vermogen.
De Belgian Lions zullen vandaag in de heksenketel van Nancy met een topprestatie moeten uitpakken. Onder meer een bus met Belgische fans reist vandaag naar Nancy om Jonathan Tabu en co. alvast een duwtje in de rug te geven.  #Basketbelgium  #RoadtoWC
Stand poule E: 1. Frankrijk 3-6; 2. Bosnië 3-5; 3. Rusland 3-4; 4. België 3-3
Reeds gespeeld: België-Frankrijk 59-70; Rusland-België 76-69, Bosnië-België 72-70
Programma 4de speeldag: 15.00 Frankrijk- België; 15.00 Rusland-Bosnië
TV: live op Sporza/Ketnet-VOO Sports