Belgian Lions naar IJsland

De Belgian Lions verzamelden maandag in Brussel en vertrokken na een medische check-up naar de Mechelse Winketkaai. Onder bondscoach Dario Gjergja en zijn assistenten Olivier Foucart en Frédéric Wilmot trainden de Lions voor de eerste keer in aanloop naar het belangrijke tweeluik van deze week in IJsland (donderdag) en Portugal (zondag). Vandaag reist de selectie naar de IJslandse hoofdstad Reykjavik waar de voorbereiding op de tweede pre-kwalificatie interland in poule C van start gaat. 
 De Belgian Lions openden de pre-kwalificaties in september met winst versus Portugal en werken deze week dus twee belangrijke interlands on the road en in IJsland en Portugal af. De groepswinnaar is rechtstreeks geplaatst voor de EK-kwalificatieronde die in november 2019 van start gaat. De Belgian Lions gaan onder bondscoach Dario Gjergja op zoek naar een vijfde opeenvolgende Eurobasket!  #BasketBelgium #BelgianLions #Eurobasket21
Selectie: Ismael Bako, Khalid Boukichou, Pierre-Antoine Gillet, Vincent Kesteloot, Alex Libert, Jean-Marc Mwema, Jean Salumu, Quentin Serron, Jonathan Tabu, Kevin Tumba, Sam Van Rossom, Ioann Iarochevitch. 
Uitslag poule C: België-Portugal 66-65
Programma
: 29/11 20.45 IJsland-België; 02/12 18.00 Portugal-België ; 24/02 20.30 België-IJsland