Belgian Cats willen naar halve finale WK

Vandaag (18u30 Belgische tijd) hebben de Belgian Cats afspraak met de Belgische basketbalgeschiedenis. De selectie van bondscoach Philip Mestdagh werkt in Tenerife de kwartfinale van het WK en tegen Frankrijk af. De Cats zijn na twee dagen van recuperatie, training en verzorging topfit en dus klaar om ook versus Le Bleues met een stunt uit te pakken.
Frankrijk is uiteraard een sterke opponent en de favoriet. Groot, met o.a. Hélèna Ciak (1m98) en Sandrine Gruda (1m93), en vooral uiterst efficiënt. Tegen de nummer 3 van de wereldranking en de vice-Europees kampioen zal België dus het tempo moeten bepalen. Frankrijk en België keken elkaar in officiële wedstrijden al zes keer in de ogen. De Franse vrouwen zegevierden vijfmaal. De laatste keer, op het in 2007 in Italië, wonnen de Cats wel van Frankrijk. Ann Wauters en Marjorie Carpréaux waren er toen al bij.
Als de Belgian Cats vandaag en na de heerlijke winst tegen Spanje opnieuw juichen is een stek in de halve finale een feit en kampen ze dit weekend voor een medaille op het WK! #Basketbelgium #FIBAWWC
Programma kwartfinale WK: 12.30 Amerika-Nigeria; 15.00 Australië-China; 18.30 België-Frankrijk; 21.00 Spanje-Canada