Belgian Cats willen bevestigen in uitverkochte De Lange Munte

In De Lange Munte van Kortrijk werken de Belgian Cats de tweede wedstrijd van de EK-kwalificatieronde woensdagavond (20u30) tegen Duitsland af. Maar liefst 3.000 toeschouwers zullen deze interland bijwonen. Dit is een record voor een wedstrijd voor de Belgische nationale vrouwenploeg!
De selectie van bondscoach Philip Mestdagh opende zaterdag in Zwitserland met ruime winst en wil in eigen land enerzijds bevestigen en anderzijds versus Duitsland het niveau verder opkrikken. “We beseffen dat het beter kan. Voor eigen publiek krijgen we een mooie kans om dat te tonen. Defensief scherp beginnen en offensief met een goede shotselectie uitpakken zijn belangrijk,” aldus Emma Meesseman. Julie Allemand is met een voetblessure niet beschikbaar. Jaleesa Maes komt in de selectie.
Duitsland incasseerde zaterdag in eigen huis een grote nederlaag tegen Tsjechië: 56-89. Het trio Sonja Greinacher (12), Nadjeschda Ilmberger (11) en Svenja Brunckhorst (11) kwamen in de dubbele cijfers.  De Belgian Cats mogen echter Duitsland niet onderschatten. Van de acht poules zijn de groepswinnaars en de zes beste tweedes geplaatst voor het EK 2019 in Servië en Letland. #Basketbelgium #EurobasketWomen19
Programma poule G tweede speeldag: 20.10 Tsjechië-Zwitserland; 20.30 België-Duitsland
Stand poule G:
1. België 1-2;  2. Tsjechië 1-2; 3. Zwitserland 1-1; 4. Duitsland 1-1