Belgian Cats tweemaal versus Turkije

Anderhalve week voor de start van het WK in Tenerife (22 tot 30 september) werken de Belgian Cats opnieuw twee oefenwedstrijden af. Turkije is twee keer de tegenstander. Vrijdag 7 september (21 uur) is de selectie van bondscoach Philip Mestdagh in Luik (Petit Country Hall / Sart Tilman) actief en zaterdag 8 september (20u30) in Vilvoorde.
De Turkse vrouwen eindigden vorig naar op EK in het Tsjechische Praag op een vijfde plaats. Op het WK in 2014 in eigen land werden ze maar liefst vierde.
De Belgian Cats speelden dertien keer tegen Turkije en wonnen vijfmaal. Van de laatste drie partijen werden er wel twee gewonnen. Emma Meesseman en Antonia Delaere, in volle revalidatie na een voetblessure komen niet in actie. Ook Ann Wauters (knie) niet. Zij traint wel mee met de groep. Kim Mestdagh kampt met een kuitblessure en is onzeker voor de wedstrijden tegen Turkije.
Voor deze twee oefeninterlands kunnen via de link www.basketbelgium.be nog tickets worden aangekocht. Tickets kosten 12 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen tot 12 jaar. #Basketbelgium #BelgianCats #FIBAWWC