Belgian Cats openen EK-kwalificatieronde in Zwitserland

De Belgian Cats openen zaterdag (17u30) de EK-kwalificatieronde in Fribourg en versus Zwitserland. De selectie van bondscoach Philip Mestdagh arriveerde donderdagnamiddag in het Au Parc Hotel in Fribourg. Samen met assistent Pierre Cornia en de rest van de sportieve staf vatte de bondscoach dan de voorbereiding op de eerste kwalificatiewedstrijd richting het EK in 2019 (Servië/Letland) aan. Tsjechië en Duitsland zijn de andere twee opponenten in poule G en van de Belgian Cats. Van de acht groepen zijn de acht groepswinnaars en de zes beste tweedes geplaatst voor het EK. De organiserende landen Servië en Letland zijn rechtstreeks geplaatst.
Na het veroveren van de bronzen medaille op het EK in juni in Praag zijn de Belgian Cats favoriet in hun poule. De selectie is compleet en met onder meer Ann Wauters, Emma Meesseman,  Kim Mestdagh, Kyara Linskens en Julie Vanloo.  Ten opzichte van het EK in Praag is er één verandering. Serena-Lynn Geldof is er niet bij en Julie Allemand keert weer in de twaalfkoppige kern. “We blijven zoals altijd bescheiden. Toch wil ik in de kwalificatieronde gaan voor een zes op zes,” zegt bondscoach Philip Mestdagh.
Met de start van de EK-kwalificatieronde vatten de Cats ook de race richting de olympische spelen van 2020 (Tokyo, Japan) aan. “Inderdaad, wil je naar de spelen, moet je er op het EK van 2019 bij zijn. De Europees kampioen is rechtstreeks geplaatst voor de spelen, de nummers 2 tot 5 mogen in 2020 deelnemen aan het pré-olympisch tornooi. Onze challenge is om ons enerzijds te plaatsen voor het EK en anderzijds voor dat pré-olympisch tornooi,” aldus nog bondscoach Philip Mestdagh.
Emma Meesseman kreeg donderdag op training nog een leuk bezoekje van haar coach Mike Thibault van Washington Mystics (WNBA) en zijn echtgenote. Hij woont zaterdag ook de wedstrijd van de Belgian Cats bij.

Programma poule G Belgian Cats:
Zaterdag 11 november ’17:  Zwitserland – België
Woensdag 15 november ’17: België – Duitsland (Kortrijk, Lange Munte)
Zaterdag 10 februari ’18: Tsjechië – België
Woensdag 14 februari ’18: België– Zwitserland (Kortrijk, Lange Munte)
Zaterdag 17 november ’18: Duitsland – België
Woensdag 21 november ’18: België – Tsjechië (Kortrijk, Lange Munte)