Belgian Cats loten Japan, Puerto Rico en Spanje

In Tenerife is geloot voor het WK basketbal voor vrouwen. De Belgian Cats treffen Europees kampioen Spanje, Japan en Puerto Rico. “We gaan in poule C voor de tweede plaats,” zegt bondscoach Philip Mestdagh.
De Belgian Cats kennen hun tegenstanders in de groepsfase van het WK, dat van 22 tot 30 september plaatsvindt in Tenerife. In groep C treffen de Belgische vrouwen Spanje, Japan en Puerto Rico. Spanje is natuurlijk een zware dobber. Het gastland hield op het afgelopen EK België uit de finale.
Japan, nummer 13 op de wereldranglijst, overleefde in 2014 de groepsfase niet na 3 nederlagen. Puerto Rico is er net als de Belgian Cats voor het eerst bij op een WK. Op de wereldranglijst staat Puerto Rico wel boven België : plaats 22 tegenover plaats 28. “Spanje is de groepsfavoriet. Wij moeten, met alle respect voor Japan en Puerto Rico, in eerste instantie gaan voor de tweede plaats. Eens we daar zijn bekijken we de situatie opnieuw en kunnen we onze ambities bijstellen,” aldus nog Philip Mestdagh.
Groep A: Zuid-Korea, Griekenland, Canada, Frankrijk
Groep B: Australië, Turkije, Argentinië, Nigeria
Groep C: Japan, Puerto Rico, België, Spanje
Groep D: Letland, Verenigde Staten, Senegal, China