2 op 2 voor Belgian Lions versus Estland

De Belgian Lions zorgden voor een knap einde van de stage in Estland. De selectie van bondscoach Dario Gjergja won immers in Rakvere ook de tweede oefeninterland versus Estland. Donderdag bevestigen in Pepinster en tegen Portugal in de eerste prekwalificatiewedstrijd is nu aan de orde.
Langs Quentin Serron en Hans Vanwijn namen de Belgian Lions ook in de tweede oefenwedstrijd en tegen Estland een sterk start: 0-6. Estland liet echter niet begaan en vond bij een 10-10 tussenstand de aansluiting. Driepunters van Hans Vanwijn, Ioan Iarochevitch en een krachtige drive van Quentin Serron zorgden na 10-15 en na het eerste kwart toch voor een 14-20 Belgische bonus.
De Lions kenden echter een zwak begin van het tweede schuifje. Balverliezen na concentratieverlies en een gebrek aan tempo maakten een nieuwe Estse remonte, via onder meer Jaan Puidet, mogelijk. Na een 9-0 tussenspurt keek België na 3minuten 30 tegen een 23-22 achterstand aan. Khalid Boukichou scoorde tweemaal in the paint en de Lions namen dan ook snel weer de bovenhand: 23-26. De defense werd aangeschroefd en met een knap momentum in het slot van het tweede kwart ging het via opnieuw Khalid Boukihou, Jonathan Tabu, Pierre-Antoine Gillet en Quentin Serron naar een 26-39 score halfweg in het voordeel van de Belgen.
De Belgian Lions kwamen sterk uit de kleedkamer en gingen op hun elan verder: 29-40. Khalid Boukichou scoorde weer, Hans Vanwijn plukte rebounds en Jonathan Tabu zorgde voor tempo: 33-47. Estland verdedigde op het randje, maar de Lions bleven cool en behielden op alle vlakken het overzicht: 37-48 na drie kwarts. De met een double-double uitpakkende Hans Vanwijn (14 punten, 11 rebounds, Ismael Bako en Jonathan Tabu waren de inspirators van de maximale 42-60. De Lions lieten het gaspedaal eventjes los en via Kristian Kullamäe ging het naar 48-60.  Jonathan Tabu bracht met een nieuwe bom rust en de verdiende Belgische winst lag dan ook in een definitieve plooi.
Donderdag 13 september is er de eerste pre-kwalificatiematch in Pepinster en tegen Portugal.  Kids onder 12 jaar mogen alvast de partij tegen Portugal gratis bijwonen. Tussen 12 en 16 jaar kunnen tickets in voorverkoop worden aangeschaft aan 5 euro. De dag van de wedstrijd en aan de kassa betaal je 7 euro. Vanaf 17 jaar betaal je in voorverkoop 15 euro en de dag van de interland 17 euro. Voor info en reservering: www.rbcpepinster.be/belgian-lions.  #Basketbelgium #Belgianlions #Eurobasket21
Estland-België 55-68
België
: Lecomte 5, Troisfontaines 1, Tabu 14, Serron 6, Gillet 4, Boukichou 13, Vanwijn 14,  Bako 7, Iarochevitch 3, Kesteloot 1
Kwarts: 14-20, 12-19, 11-9, 18-20